Overclockers i LuleåKontakta oss

Mitt kontoLogga in
Kundkorgen () Summa: 0 kr

Servicecenter

Välkommen till Overclockers Servicecenter!

Förutom att Overclockers är Luleås ledande datorbutik, så är vi även en av de få datorbutiker som har ett eget lokalt servicecenter. Vi har jobbat inom datorbranschen i drygt ett decennium och har under denna tid samlat på oss en lång och värdefull erfarenhet rörande datorsupport, med hjälp av denna erfarenhet så gör våra datatekniker allt i sin makt för att kunna hjälpa varje enskild kund. Vi på Overclockers ställer inga krav på att hårdvaran eller mjukvaran som kunden önskar få felsökt/reparerad är ursprungligen köpt från oss och när en felsökning har gjorts på t.ex en dator så rådslår vi alltid med kunden innan en mer omfattande serviceåtgärd påbörjas för att undvika onödigt dyra reperationer för kundens räkning.

Servicetid: Normalt tar ett serviceärende mellan 2-4 arbetsdagar från tidpunkten då datorteknikern fått ärendet.

Vår tekniska support nås på telefonnummer: 0920-77582 mellan 10-18 (vardagar) eller via mejl: service@oc.nu

 

Support & Verkstadspriser

Notera att priserna som presenteras på denna sida är enbart ett grundpris för supporttjänsten, den slutgiltiga summan kan variera pga arbetsmomentens omfattning och svårighetsgrad. De serviceåttaganden som inte nämns på listan nedan kommer debiteras per påbörjad 1/2 h och tekniker.

 • Felsökning på dator - 695 kr inkl. moms
  Vår datatekniker tar in datorn och genomför en grundlig felsökning av mjuk- respektive hårdvara för att lokalisera problemområdet. Mindre omfattande fel kan vi välja från vår sida att åtgärda omgående medans ett mer omfattande problem så kontaktas kunden först för rådslagning innan någon serviceåtgärd påbörjas. Datorn får också en snabb rengöring innan den lämnas tillbaka till kunden.

 • Felsökning av dator "försäkring/garanti ärende" - 1050 kr inkl. moms
  Fungerar precis som en vanlig felsökning där vi tar in och genomför en minutiös felsökning av både mjukvara som hårdvara för att identifiera problemomårdet. Allt dokumenteras av vår datatekniker som sedermera skriver ihop en sammanställning av problemet med en tillhörande offert på reperationskostnaden för ett eventuell serviceärende (innehåller bl.a vad som kommer behöva åtgärdas, uppskattad arbetstid som krävs för åtgärderna samt vilket material som kommer att behöva köpas in). Denna offert tillsammans med dokumentationen kan användas av kunden som underlag vid ett garanti eller försäkringsärende.

 • Montering av valfria komponenter & funktionstest på dator - 750 kr inkl. moms

  Montering på OC innefattar:
  - Manuell granskning över kompabilitet bland de utvalda komponenterna
  - Montering av samtliga komponenter som ingår i beställningen
  - Bios uppdatering
  - Uppdatering av SSD Firmware (SSD-diskens interna drivrutiner)
  - Omfattande funktionstest innan leverans
  - Omemballering av dator för att klara av en eventuell leverans
  - 1 års garanti ges på utfört arbetet

  Funktionstest hos oss innefattar:
  - Vi kontrollerar att samtliga fläktar fungerar som de ska
  - Vi testar samtliga uttag på chassit så att dessa fungerar som de ska samt tillhörande knappar på chassit (Usb-portar, hörlur/mic uttag m.fl)
  - Startar upp datorn och genomför en omfattande funktionstest för att kontrollera att alla komponenter fungerar och integrerar med varandra som de ska (drifttemperaturer på processor/grafikkort m.m.)
  - Kvalitetsäkrar genom en inkörningstest på ca: 8 h innan leverans. Detta för att säkerhetställa så att inga eventuella dolda fel kan ha uppstått och finns kvar oåtgärdade innan leverans.

 

 • Virussökning & rensning - 350-595 kr inkl. moms
  Först utförs en grundlig scanning av hela datorn för att identifiera virustypen samt lokalisera smittade filer, därefter rensas datorn på virus och andra skadliga program samt att tillhörande säkerhetsuppdateringar installeras.

 

 • Ominstallation av operativsystem - 595 kr inkl. moms
  Vi börjar med att formatera hela datorn vilket betyder att hårddiskarna kommer att tömmas och den data som finns på hårddisken kommer förloras, så det är upp till kunden att göra en backup på den data som önskas sparas innan datorn lämnas in till oss. Därefter genomförs en ominstallation av operativsystemet.

 

 • Backup av data - 300-1000 kr inkl. moms
  OC erbjuder en stor variation av olika backup alternativ, allt ifrån backup på data från skrivbordet till bokföringar.

 

 • Jourhjälp "reperation & installation hos kund" - startavgift + debitering av datorteniker
  Vi börjar med att ta ut en startavgift på 250 kr inkl. moms om vi måste skicka iväg en av våra datortekniker till kunden och därefter debiteras kunden 750kr/ h inkl. moms och tekniker från det att datorteknikern anländer till kunden. OBS! Du som kund debiteras för varje ny påbörjad 1/2 h (om ett serviceärende tar 1h 10 min så debiteras du med 750+375=1125 kr inkl. moms och om serviceärendet tar 1h 40 min så debiteras du 2x750= 1500 kr inkl. moms)

 

 • Express support - 950 kr inkl. moms
  Vanligtvis tar ett serviceärende mellan 2-4 arbetsdagar pga att när vi tar emot ditt ärende så placeras den i ett kösystem. Genom att välja express support så prioriteras ditt ärende och ärendet går före i kön samt att du kommer få svar från vår datortekniker inom 24 h rörande ditt ärende.

 

 • Rengöring av dator - 250 kr inkl. moms
  Datorn öppnas upp och samtliga fläktar blåses av från damm och rengörs från annan smuts, processen upprepas på resterande komponenter och utrymmen i datorchassit innan utsidan torkas av och rengörs före återlämnadet till kund.